Platja d'Aro incrementa la taxa de recollida d'escombraries

Platja d'Aro ja ha aprovat les noves ordenances fiscals al ple d'aquest mes d'octubre per al pròxim any. Entre les principals novetats, destaca la congelació de l'IBI i la modificació del calendari de pagament. També augmenta la taxa de gestió de residus, que com altres municipis de la comarca, es veuen obligats a incrementar-lo a causa del tancament de l'abocador de Solius.

Platja d'Aro ha aprovat les noves ordenances per l'any vinent al ple municipal d'aquest octubre gràcies als vots favorables de l'equip de govern i el suport del Bloc Nacionalista Català (BNC) i els Comuns. ERC i el Partit Autònoms es va abstenir i pel que fa a SOM i VOX van votar en contra.
Destaca la congelació de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i la modificació del calendari de pagament que permetrà fraccionar el rebut en quatre terminis: el 30 d'abril, el 30 de juliol, el 30 d'octubre i el 20 de desembre.

També s'han introduït recàrrecs més alts a l'IBI per a propietaris d'habitatges que fa més de dos anys que no els utilitzen. La voluntat és fomentar el lloguer d'habitatge al municipi.

D'altra banda, també cal subratllar l'increment de la taxa d'escombraries en un 17% per als particulars, que suposarà uns 35 euros per rebut per cada habitatge mitjà anualment. En el cas dels negocis i comerços l'increment serà d'un 19%. Aquesta crescuda es deu principalment al tancament de l'abocador de Solius. Ara els residus orgànics es transporten fins a Alguaire, al Segrià i la fracció del rebuig fins a Coll Cardús, a Vacarisses. Tot això implica un gran augment de despesa pel consistori i, per tant, una part l'haurà d'assumir el ciutadà.

Aquesta major recaptació també permetrà la millora de recollida de residus, hi haurà més freqüència del servei i s'afegiran nous contenidors.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política