El sector dels càmpings gironins compleix les expectatives

Tot i les darreres pluges d'aquestes últimes setmanes, el sector dels càmpings a les comarques gironines ha tancat la temporada d'estiu tot complint les expectatives. Mentre al juliol la mitjana d'ocupació s'ha situat al voltant del 70%, a l'agost ha arribat en molts casos, sobretot a municipis costaners al 90%. Són dades similars a les de l'any passat. Des del sector treballen per incrementar les reserves durant la temporada baixa per desestacionalitzar la temporada i estabilitzar el mercat laboral.

Càmpings com aquests acaben de tancar les portes fins a l'any que ve després d'una temporada bona tot complint les expectatives. Aquests últims dies s'hi passejava poca gent per les parcel·les, però dies enrere era un anar i venir de clients.
El sector calcula que al juliol la mitjana d'ocupació s'ha situat al voltant del 70% a les comarques gironines. Mentre que a l'agost com és habitual ha estat el més estrella amb xifres que roden al 85% i 90% d'ocupació. Dades similars a les de l'any passat.

Des del sector ja fa anys que treballen per desestacionalitzar la temporada i allargar les estades dels turistes durant els mesos de maig, juny i setembre. Això és clau per les empreses turístiques no només per sumar visitants sinó també per donar estabilitat i una millor formació al personal que treballa en els establiments com els càmpings.

Aquest any tot i que encara hi ha càmpings oberts, des del sector asseguren que les ocupacions han crescut durant els mesos de pretemporada. La previsió per al setembre és obtenir una ocupació al voltant del 65-70% i en algun cas amb xifres superiors.
Això és gràcies sobretot a la recuperació de la confiança del client centreeuropeu, especialment del client alemany i holandès.

Mentre a l'estiu, el client és més familiar que busca activitats dins i fora del càmping per gaudir amb infants, durant els mesos de maig, juny i setembre, els visitants solen ser jubilats o parelles sense fills que busquen gaudir de la natura i relaxar-se.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia