Per primera vegada la Fundació Mascort dona a conèixer peces inèdites. Són joies i orfebreria religiosa i civil que des d'aquest divendres i fins al 16 d'octubre es pot visitar a la Casa Galibern a Torroella de Montgrí.
La Fundació Mascort dona a conèixer per primera vegada una col·lecció d'objectes d'ús litúrgic i civil fins ara inèdita. La col·lecció reuneix més de 300 peces de gran valor artístic, datades entre els segles 6 i 19. La mostra està dedicada a la joieria, l'orfebreria religiosa i l'orfebreria civil.
Entre les sales de la Casa Galibern s'hi troben un conjunt de més de seixanta joies antigues, entre fermalls, penjolls, amulets, arracades o creus. La mostra també es complementa amb objectes de servei de taula i aparador i el servei de tocador. Els més destacats, però són les peces d'orfebreria d'ús litúrgic o religiós. Ressalta sobretot una creu processional major amb esmalts de mitjans del segle 14. És de Barcelona, però no se'n sap la seva autoria.
La comissària de l'exposició Lourdes de Sanjosé ha fet una anàlisi minuciós de cadascuna de les peces i ha pogut identificar l'artífex de moltes d'elles. L'exposició Orfebreria i joieria a la Col·lecció Mascort és gratuïta i es pot veure a la Casa Galibern a Torroella de Montgrí fins al 16 d'octubre.
Comentaris (0)